Naprapati

Naprapaten ser kroppen som en helhet där allt hänger samman.

Naprapaten analyserar hur stress påverkar kroppen negativt i form av muskulära spänningar, låsningar i kroppens leder, nedsatt rörlighet och hjälper den kropp som inte kan utföra de vardagliga sysslor som patienten vill.

Naprapaten förebygger och behandlar funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödjeorganen. Genom att behandla både leder och muskler nås en bättre funktion och rörlighet i hela kroppen samt ger ett effektivare nervsystem, minskade stressreaktioner samt en minskad risk för sjukdom.

Vid en undersökning utgår naprapaten från en fempunktslinje i kroppen. Denna linje skall gå från örat, genom axelleden, genom höftleden, genom knäleden och sluta framför fotleden. Om du tappar denna funktionslinje kommer din kropps bindväv att förändras enligt de nya förutsättningarna. Ju mer du sjunkit ihop, desto svårare blir det att räta ut. Rörelsefunktionen i din kropp blir förändrad och musklerna får jobba hårdare för att upprätthålla en funktionalitet och balans. Din kropp hamnar i ett kompensatoriskt rörelsemönster.

Behandling är ett första steg för att skapa rätt förutsättningar för din kropp att fungera på ett optimalt sätt! Steg nummer två blir att träna upp din kropp. Läs mer om hur vi tänker när det gäller träning under våra olika paket!

Uteblivet besök debiteras med 700 kr. Om- eller avbokning ska ske 24 h före avsatt tid.