Madeleine Thorberg

2018-04-29

Hur tar man hand om sin kropp för att hålla för dagliga påfrestningar och kunna arbeta med det man vill? Möt Madde, som gick från ryggskott till frekvent besökare på pass och egen träning i gymmet.

Madeleine Thorberg, 51 år.
Frisör, salongsägare och färgtekniker.

För snart två år sedan gick jag darrande in till Svempa på kliniken i sviterna av ett ” ryggskott ”. Darrande för jag hade ONT och trodde att jag var tvungen att sluta med mitt älskade yrke. Svempa ställde två frågor som i kombination med handlaget i behandlingen blev helt avgörande. Frågorna var ” Varför kom du inte tidigare? ” och ” Hur ser din träning ut? ” Efter att ha sovit på saken förstod jag att det i mitt fall inte funkar med lite styrketräning på traditionellt gym. Tycker ju inte ens att det är kul. Jag lever på gamla meriter… Startpaket införskaffades och det är ju en sak. Sen ska rörelserna genomföras och där kom chocken… NÄR blev jag så här stel och orörlig?? I mitt fall: stretcha 25 min morgon OCH kväll! OCH gå på pass! Jag klarar inte detta. Har ju ett liv som ska skötas. Med gråten i halsen försöker jag förklara detta för Svempa. Tålmodigt och helt kort förklarar han, genom att ta fram sin snusdosa och en häftapparat, att “såhär olika är vi människor, så olika förutsättningar har vi. Jämför dig inte! Kriga på så kommer resultat.” Ja, det kommer inte lösa sig av sig själv och på den vägen är det.

Nu träffar jag Hampus oftare än Svempa! Planerar, mäter resultat. Hur kul som helst! Första gången Hampus frågade mig vad jag har för mål med träningen började jag flacka med blicken. Mål med träning?!? Det har väl bara elitidrottare?! Svaret blev ” att må bra….att kunna ha en aktiv fritid…åldras med balans i behåll…” De målen är självklart kvar men har utökats till bättre hållning, kunna göra armhävningar osv. Första gångerna på pass i boxen tänkte jag varje gång att det här går inte! Det går alldeles utmärkt! Eftersom varje övning anpassas till DIN nivå! Fortfarande lika imponerad över detta. Engagemanget från de som leder passen gör att du hela tiden coachas rätt och du känner dig trygg. Nuförtiden tänker jag som Pippi Långstrump ”Det här har jag aldrig provat så det klarar jag helt säkert”.

Nuläget är att Hampus har hand om min överkroppsträning och Mariell har hand om underkropp, för mina knän behöver extra omsorg. Vilken oslagbar kombo. Vad har jag uppnått och vilka resultat har jag fått under denna tid? Träning och stretching har blivit en självklar del av livet. Livsförändrande! Trygghet, jag vet vad jag ska göra för att må bra. Har skottat grus i timmar utan problem. Skottat snö utan problem. Framförallt kan jag jobba utan problem!!! Nu darrar jag bara av träningsvärk. Gillar verkligen att ha mitt personliga träningsprogram som är anpassat helt efter min kropp och förutsättningar. Varför rekommendera AoT till ngn annan? För att du får all hjälp du behöver under samma tak av grymma människor i samarbete. Träffar ju många människor i min vardag. Har börjat fråga alla om deras träning / träningsställe och hur det funkar där. Konstaterar att jag känner mig trygg. Svårt att tro att det är så många ställen där du får lika bra hjälp under ett pass. Jag gillar att det är så olika människor på samma ställe.