Kontakta oss

Kostprogram

Analys & kostprogram

Mat är en del av vårt dagliga liv. Vi äter mat för att vi måste men också för att det är gott och ger oss glädje. Våra matvanor påverkas ofta av kultur, traditioner och trender.

Den mat vi äter påverkar starkt vår hälsa. Forskning visar att matvanor är en av de största riskfaktorerna för många av de vanligaste sjukdomarna som till exempel hjärt-kärlsjukdom, cancer, övervikt, diabetes och anorexi. Å andra sidan kan hälsosamma matvanor minska risken för dessa sjukdomar.

Vi översvämmas dagligen av media med alla möjliga olika kostråd, bantningstips och teorier, vilka sällan är baserade på vetenskap och fakta, och att sålla i dessa kan vara svårt. Men hur ska vi göra för att äta rätt och samtidigt tycka att det är gott och roligt?

För att bibehålla din hälsa behöver du äta en kost som är anpassad för dig som individ och som samtidigt fungerar i din vardag . Vad du äter är också viktigt för att din träning ska resultera i att du blir starkare och uthålligare samt för att hålla dig frisk. För att ändra dina matvanor behöver vi utgå från dina matvanor idag, din hälsa och livssituation och därefter ta fram ett kostprogram som passar dig och som samtidigt är långsiktigt.

Vår Kostprocess

Efter många år och olika paketeringar så har vi tagit fram i vårt tycke den optimala processen

För att åstadkomma långsiktiga och hållbara matvanor så krävs det tid och planering. Om du verkligen vill må bra och få en hållbar kropp så måste du veta var du ska börja, vad du ska äta och när samt vad du kan behöva ändra. Vår kostprocess anpassas för dig och vi följer och ger dig råd under hela vägen.

Med en kostanalys analyserar vi dina nuvarande matvanor och andra levandasvanor som kan påverka ditt kostmönster, din vikthistorik och smakpreferenser för att kunna identifiera ”fallgropar”. Med denna kartläggning identifierar vi ditt nuläge och tillsammans med dig tar vi fram ett kostprogram som är skräddarsytt för dig och som är möjligt att följa under lång tid. Beroende på dina egna mål och din status anpassas också kostprogrammet till om du behöver gå ned eller upp i vikt eller öka din muskelmassa.

Vi gör även en kroppskompositionsanalys med vår InBody 270 för att ta reda på förhållandet mellan dina muskler, fett, vätska och viscerala fett (det insprängda fettet mellan organen). Du ser också tydligt vart på kroppen fettet och musklerna sitter. De analysverktyg vi använder är grundade i vedertagen forskning och gedigen erfarenhet.

Steg 1

Anmäl ditt intresse och beskriv kort vad du vill ha hjälp med genom att fylla i formuläret, därefter kontaktar vi dig och bokar in ett första möte. Du kan också ta kontakt med någon av vår personal på Art of Training.

Steg 2

Vi träffas under ett 30 minuters samtal där vi lär känna vem du är och vad dina målsättningar är. Vi kartlägger dina nuvarande matvanor, övriga levnadsvanor och din vikthistorik samt gör en kroppskompositionsanalys. Vi bokar in ett nytt möte som tar ca 1 timme. Till detta möte har vi tagit fram ett kostprogram skräddarsytt för dig. Vi går igenom detta och tillsammans anpassar det så att det fungerar i din vardag. Du har möjlighet att ställa frågor och få praktiska tips och råd.

Steg 3

Att ändra matvanor är inget man gör över en natt. Ofta behöver man hjälp och stöd, så under din tid hos oss på Art of Training lägger vi upp en plan för att träffas med en viss regelbundenhet. På så vis minimerar vi risken att du ska falla tillbaka i gamla mönster.

Fyll i vårt kostformulär

Step 1 of 6