Kontakta oss

Marcus Brundin

STAC Elittränare
Hälsocoach & PT
Massör
HLC1, Holistic Life Coach

Marcus Brundin, Hälsocoach, massör, PT, holistic life coach, Pågående STAC Elittränare:

Jag har inte alltid varit särskilt aktiv i mitt tidigare liv så att bli hälsocoach på heltid var aldrig någon plan direkt, men här är jag nu. Stor trivs i min roll då min intention och huvud filisofi är att hjälpa människan till en bättre vardag, bland det bästa valet jag någonsin gjort.

Jag har både rökt, festat och varit överviktig, i omgångar faktiskt genom åren.

Jag hade inga rutiner, ingen plan, rörde knappt på mig, åt 2-3 chipspåsar per helg samt massa skräpmat och dylikt. Mådde aldrig riktigt bra. Jag gjorde nåt försök med att gå på gym också där men, vart aldrig riktigt bra.

Jag blev pappa till min underbara dotter Elina 2008 när jag var 24 år och vägde då som mest runt 90-95kg (skengravid kallas det visst) och rökte som aldrig förr tills en dag när Elina var strax över ett år, då slutade jag tvärt med rökningen och började intressera mig för träningen och även kosten lite mer. När Elina fyllde två år flyttade vi till Nyköping själva, jag var ensamstående med en två åring… det hände mycket under den tiden, mycket nytt, mycket jobbigt men också mycket kul och någonstans visste jag att det här kommer jag fixa. Det finns inget annat att göra tänkte jag.

Jag köpte min första kettlebell då, en 8 kgs och sa till mig själv att jag skulle öka vikten på kettlebellen i takt med Elinas vikt och snabbt köpte jag en 12:a, en 16, sen vart det två 8:or, en till 12:à och en till 16 sen två 20 kgs! På en gång. Då jäklar var jag igång.

Nästa grej var ju maten, jag hade lärt mig från min uppväxt att laga riktigt mat tack vare mina föräldrar, städa och tvätta kunde jag utan problem så allt sånt var enkelt. Jag lagade storkok, fixade matlådor, bra hemlagad husmanskost. Jag syrade grönsaker, gjorde eget smör, kefir och sylter, mos och en massa annat som egen kombucha, chaga och örtteer.

Nu så här 11 år senare minns jag allting, alla idéer och planer jag hade med de där kettlebellsen och syrade grönsakerna… planen var klar, jag skulle ha en egen liten gård eller ett litet torp där jag kunde ha höns och några kor och växthus för att ha självhushållning på sånt jag gillade.

Sen träffade jag en tjej i Vagnhärad som jag flyttade ihop med, det var väl då som träningen tog fart ordentligt tills jag skadade min axel och sökte hjälp av nån naprapat som tydligen skulle vara super duktig men som man hittade i nån lada!? Ny i stan lät ju det där rätt skumt men sagt och gjort träffade jag Svempa som fixade min axel med några behandlingar för snart 6 år sen, han sålde in mig i att träna på hans gym, i ladan. Vilken grej! Jag stod och körde marklyft och kb swingar i minusgrader, det snöade in genom springorna i väggen, allt var kallt men jösses så bra det kändes, djuriskt på nåt sett. Vi körde pass, bootcamps och vilken community det va. Jag vart tillfrågad om jag ville börja leda pass där i samband med att de skulle byta lokaler till Nerocenter, vilket var helt okänt för mig men lät Så spännande så vi kör!

Det var då jag kom i kontakt med Stensund där jag gick min utbildning till hälsocoach, jag tog tjänstledigt ett år från mitt jobb på verksdan och som huvudskyddsombud och planen var att jobba som coach direkt efter utbildningen och så vart det. 

Nu går jag in på mitt 5:e år som massör, pt och kostrådgivare på Artoftraining och kunde inte vara mer nöjd med min tillvaro, mina kunder, medarbetare och alla medlemmar jag träffar dagligen.

Det här är livet.

Utbildningar:

  • Hälsocoach, 1 år, Stensundsfolkhögskola 2016-2017
  • HLC1, holistic life coach level 1, CHEK institute, 2018
  • Screening, facia och massagetekniker, PRO Athlete, 2020
  • Pågående STAC Elittränarutbildning 1/5 steg 2021-2022
Skickat från min iPhone
0156-678787073-6292390