Kontakta oss

Massage

Vad är en massör och hur navigerar du rätt i massagedjungeln?

Massör, terapeutisk massage, idrotts massage, medicinsk massage, frisvårdande massage, svensk massage osv. Listan kan göras mycket längre. Listan på dessa olika namn kommer av att de företag som utbildar massörer har gjort allt som står i deras makt att sticka ut från mängden och visa sig lite bättre än alla andra!

På Art of Training kallar vi våra massörer för just massörer. En massör masserar nämligen dina muskler med sina händer oavsett om massagen är i förebyggande syfte, medicinskt syfte eller om du är en idrottare på elitnivå.

När ska du gå på massage?

De flesta som går på massage gör det i förebyggande syfte. Det är bra att regelbundet gå på massage för att minska spänningar i kroppen, bli mer avslappnad mentalt och varva ner. Våra massörer arbetar också tillsammans med vår sjukgymnast och naprapat. Många patienter som genomgår rehabilitering har snabbare resultat om dom under sin rehabilitering går på massage för att öka blodcirkulationen, minska förekomsten av ömmande muskler samt öka rörligheten i kroppen. Ett annat viktigt område är de som vill minska sin stress och får hjälp av vår beteendevetare, här ser vi också stora vinster av att kombinera stressminskande åtgärder med regelbunden massage.

Sammanfattning

Våra massörer är specialister inom massage och de olika tekniker som det omfattar. De har ett nära samarbete med vår sjukgymnast, naprapat och beteendevetare. Massage är i sig en egen specialitet. Antingen söker du själv till massör eller så blir du rekommenderad att gå på massage av någon av oss på Art of Training.

Vi skiljer på klassisk massage och idrottsmassage. Inom idrottsmassagen har man ett större fokus på de områden som är mest spända eller smärtsamma. Med andra ord är idrottsmassagen lite kraftigare och kan kännas lite mer.